• یکشنبه ۶ آبان ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۸
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 978-591-5
  • خبرنگار : 1036
  • منبع خبر : ایسنا استان گلستان

تولید 25 درصد گوشت قرمز گلستان توسط عشایر

مدیر کل امور عشایری استان گلستان گفت: عشایر استان حدود 763 هزار راس دام دارند و حدود 25 درصد گوشت قرمز استان را تولید می کنند.

به گزارش ایسنا-منطقه گلستان، رضا حاج علی پوری در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در استان گلستان دو نوع عشایر داریم، اظهار کرد: دسته اول عشایر کرد هستند که از استان های خراسان شمالی و رضوی وارد استان می شوند و دسته دوم، عشایر بومی ترکمن استان هستند.

وی افزود: بر اساس آخرین سرشماری تعداد خانوار عشایر کرد، حدود 1978 خانوار با جمعیت 10 هزار و 991 نفر و در قالب 19 طایفه مستقل است. عشایر ترکمن نیز 1552 خانوار با جمعیت حدود 9 هزار 696 نفر و در قالب 3 طایفه هستند.

علی پوری  با بیان اینکه در استان حدود 21 هزار نفر عشایر کرد و ترکمن را میزبان هستیم، تصریح کرد: عشایر کرد معمولا از شهرهای قوچان، بجنورد، شیروان، اسفراین و آشخانه از سه ایلراه شلمی، خشتلی و قازانقایه وارد استان می شوند و در سطح 350 هزار هکتار از مراتع استان پراکنده اند.

وی بیان کرد: معمولا همه ساله عشایر از اواسط پاییز وارد گلستان می شوند و تقریبا اوایل اردیبهشت ماه هم از استان خارج می شوند. عشایر اغلب در سه شهرستان مراوه تپه، گنبد کاووس و کلاله مستقر می شوند.

مدیر کل امور عشایری استان گلستان با اشاره به اینکه اگر چه جامعه عشایری تعدادش کم است ولی اهمیت بسیار زیادی دارد، گفت: هر سیاه جادر یا آلاچیق عشایری یک کارگاه تولیدی است. اعضای خانوار در جامعه عشایری از صبح تا شب کار می کنند. به طور متوسط در هر سیاه چادر دو نفر خانم مشغول به بافت صنایع دستی هستند.

وی یادآور شد: سال گذشته زنان عشایری 31 هزار مترمربع گلیم، جاجیم، پلاس، قالی، قالیچه یا پشتی بافتند. همچنین آنها حدود 6880 نوع خورجین، کلاه، دستکش، گیوه و پاپوش برای خود و اعضای خانواده بافتند.

علی پوری تصریح کرد: صنایع دستی، بعد از دام دومین منبع درآمدی برای عشایر محسوب می شود.

وی با تاکید بر اهمیت عشایر در تامین امنیت مرزها، اظهار کرد: عشایر کشور عمدتا در حاشیه مرز مستقر هستند. در استان ما نیز هم عشایر کرد و هم ترکمن عمدتا در حاشیه مرزها هستند.

علی پوری تصریح کرد: هرسیاه چادر یا آلاچیق عشایری به نوعی یک پاسگاه انتظامی هم برای کشور است. عشایر اولین کسانی که می توانند رویدادهایی که در مرز رخ می دهد را اطلاع دهند.

مدیر کل امور عشایری استان گلستان با بیان اینکه در حال حاضر حفاظت از فرهنگ اصیل و بکر ایرانی بر عهده عشایر است، خاطرنشان کرد: در جامعه شهری یا حتی روستاها تغییرات بسیاری اتفاق افتاده اما همچنان جامعه عشایری فرهنگ اصیل خود را حفظ کرده است.

وی  بیان کرد: سالانه 5800 تن گوشت قرمز، 1200 تن پشم گوسفند، 380 تن کشک و 14 هزار تن شیر توسط عشایر استان تولید می شود.

علی پوری با اشاره به اینکه بیشتر غذای روازنه عشایر از فرآورده های لبنی خودشان است، گفت: عشایرصنایع دستی را در درجه اول برای خودشان تولید می کنند و بخشی را هم به بازار عرضه می کنند. این صنایع دستی اغلب در شهرستان های گنبدکاووس و مراوه تپه توزیع یا در نمایشگاه استانی و کشوری که عشایر در آن شرکت می کنند، عرضه می شود.

مدیر کل امور عشایری استان گلستان یادآور شد: کار اصلی عشایر را نه تنها در بحث صنایع دستی، بلکه در بحث دامداری را هم زنان انجام می دهند، مردان به چوپانی می پردازند و کارهای دیگر بر عهده زنان است.

خبرنگار: فاطمه جعفریان باغعوضی

انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: